De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

maandag 2 mei 2011

NIEUWSBRIEF MEI 2011

Beste ouders,

Koninginnedag 2011
Ook al wordt het groepje elk jaar wat kleiner, we hadden opnieuw een gezellige middag afgelopen zaterdag, 30 april, tijdens het “Kinderkoninginnedagfeest” dit keer bij Boardwalk.
In aanwezigheid van de ambassadeur en haar echtgenoot werd de verjaardagstaart aangesneden en een Koninklijke aubade ten gehore gebracht.
Vervolgens waren spelletjes, vrijmarkt, een springkasteel, een suikerspin en schminken de onderdelen waarmee de kinderen zich vermaakten; de volwassenen speelden mee en/of “childen” bij een drankje en een praatje.
De middag werd afgesloten met lekkere snacks, haring en kaas van de ambassade en een ijsje toe.
LEVE DE KONINGIN….en de NVSL voor de organisatie.


Ouder enquête
Onderdeel van het “Kwaliteitsplan” dat ook elke NTC school moet hebben, is een jaarlijkse ouderenquête om na te gaan hoe u als ouders denkt over de kwaliteit van het geboden onderwijs.
In de bijlage bij deze nieuwsbrief treft u de enquête met daarop een korte toelichting aan.
Ik verzoek u deze in te willen vullen en voor 22 mei op één van de in de toelichting genoemde manier te willen inleveren.

De leerlingen van groep 4 tot en met 8 en de VO leerlingen wordt ook naar hun mening gevraagd over de NTC lessen. Ik geef hen in één van de lessen een vragenformulier dat zij dan mogen invullen.
Ook zij mogen in een 5 puntschaal hun mening geven over verschillende onderdelen van de NTC lessen.

De uitkomst van deze “onderzoekjes” alsmede de uitkomst van de ouderenquête worden in het bestuur besproken en worden in het Onderwijskundig Jaarverslag dat u aan het eind van het schooljaar nog ontvangt aan de ouders bekend gemaakt. Ook zullen de uitkomsten gebruikt worden voor eventuele verbeterpunten in het Kwaliteitsplan voor het volgend schooljaar.

Nationale herdenking
De leerlingen van het VO zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de 4 mei herdenking die de ambassade as. woensdag organiseert op de Jewatte cemetry. (aanvang 16.30 uur)
U heeft daarover al een aparte e-mail ontvangen.
Voorafgaand aan de herdenking op de begraafplaats is er een ontmoeting met de Hr. Steur die zijn ervaringen van het leven in de oorlog met de leerlingen zal delen.
Deze bijeenkomst vindt plaats op de ambassade om 15.30.
De les van groep 4,5,6 en 7 gaat woensdag gewoon door, maar eindigt dit keer om 14.45 om een ieder die daar belangstelling voor heeft op tijd op de ambassade aanwezig te kunnen laten zijn.
In de les van dinsdag 3 mei zal ik met de VO leerlingen aandacht besteden aan het door het Nationaal Comité 4 en 5 mei gekozen thema : “ Vrijheid ligt niet zomaar op straat”.



In groep 4,5,6 en 7 zullen we ahv het prikbord van mei op een wat luchtiger wijze het thema “oorlog en vrede” kort bespreken.


Laatste afsluitende buitenschoolse activiteit
De derde en laatste buitenschoolse activiteit is een NTC FAMILIE DAG en wordt gehouden op ZATERDAG 21 MEI as. LOCATIE : het huis van de juf.
De middag/avond zal in het teken staan van het afsluiten van het schooljaar en het afscheid nemen van de vertrekkende families.
We beginnen om 15.30 uur met wat spelletjes (binnen of buiten) en zwemmen voor de kinderen.
Daarna is er een BBQ en kunnen de kinderen filmpjes kijken.
Tot slot nemen we afscheid van de vertrekkende families.
Ik hoop dat u allen met uw gezin aanwezig kunt zijn.
Ik zal u in de week voor 20 mei nog eens nader informeren.
Noteert u de datum vast op de kalender?

Data voor de agenda
16 mei: NTC les voor VO vervalt; de leerlingen zijn deze week welkom op donderdag bij de les van groep 4,5,6 en 7 (15.00 uur tot 16.30) of kunnen middels huiswerk het werk van die week maken.
17 en 18 mei : geen NTC lessen (groep 3 en VO op dinsdag en groep 1,2 en 4,5,6,7 op woensdag) ivm Vesak
21 mei : NTC familiedag
tot 22 mei : inleveren ouderenquête
week van 30 mei : NTC rapporten mee naar huis
week van 6 juni : rapportgesprekken indien gewenst
nog af te spreken datum: uitje voor de VO leerlingen; in overleg zullen we deze week een datum en een uitje bespreken en vastleggen. Ik zal daarover vervolgens de VO ouders nog nader informeren.
8 juni: laatste NTC lesdag (groep 1,2 en groep 4,5,6,7) van dit schooljaar

Hartelijke groet,
Marijke Bregman

Geen opmerkingen: