De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

maandag 1 oktober 2007

Nieuwsbrief Oktober 2007

NEDERLANDSE TAAL EN CULTUUR - SRI LANKA
(aangesloten bij de Stichting NOB)
p/a Royal Netherlands Embassy
25, Torrington Avenue
Colombo 7 Sri Lanka
ntcsrilanka@gmail.com


NIEUWSBRIEF NTC SRI LANKA, oktober 2007

Beste ouders en kinderen,

In deze nieuwsbrief staat informatie over de actuele thema’s op school, de mediatheek, de kinderboekenweek, het weblog en de nieuwe naam van de school.

De thema’s in oktober
Er wordt op school thematisch gewerkt rondom een actueel thema of een onderwerp uit de cultuurmethode. Ik wil u hiervan op de hoogte stellen, zodat u weet wat er speelt en er thuis verder over kunt praten. De thema’s in de maand oktober zijn:
- groep 1 t/m 5: De herfst / Halloween
- groep 6 t/m 8: De herfst / Halloween en De Randstad (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht)
- VO: De Randstad (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht)

De mediatheek
Onze schoolbibliotheek wordt uitgebreid met Nederlandse dvd’s. De leerlingen kunnen deze dan lenen en thuis bekijken. We spreken tevens dan niet meer van een bibliotheek, maar van een heuse mediatheek! Bij deze een oproep: WIE HEEFT ER THUIS NEDERLANDSE DVD’S BESCHIKBAAR VOOR DE SCHOOLMEDIATHEEK? De leerlingen zullen u dankbaar zijn. Ik heb er al een paar mogen ontvangen (oa. ‘Dik Trom’, ‘De kleine ijsbeer’ en ‘De ark van Noach’). Uiteraard mogen het geen kopieën zijn.

Kinderboekenweek 2007
Woensdag 3 oktober start de kinderboekenweek. Het thema is Sub Rosa - boeken vol geheimen. In de kinderliteratuur spelen geheimen, en vooral het ontrafelen ervan, een essentiële rol. Het kan gaan om geheimen op persoonlijk gebied, maar ook om op te lossen mysteries of geheime opdrachten. Op de website http://www.cpnb.nl/kbw/2007/ vindt u meer informatie. In de klas vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een KBW liedje, bijpassende werkbladen en een voorleeswedstrijd.

Weblog
Vanaf deze maand zal ons weblog http://ntcsrilanka.blogspot.com/ worden uitgebreid. Jonge redacteuren en fotografen worden aangesteld. Hou het in de gaten!

Nieuwe naam van de school
Er komt een nieuwe naam voor NTC Sri Lanka! Ik vraag alle leerlingen en ouders een nieuwe passende naam voor de school te bedenken, zodat we de beste kunnen kiezen. De kinderen zijn al hard aan het denken en hebben genoeg inspiratie. In de klas staat een ideeëndoos, maar de inzendingen zijn ook per e-mail welkom. Graag voor het einde van deze maand inleveren.

Belangrijke data
- 3 oktober: Start Kinderboekenweek 2007
- 4 oktober: Dierendag
- 8 oktober: NTC Informatieavond
- 22-25 oktober: Vakantieweek
- 29 oktober: OSC vakantie, wel Nederlandse les

Ik hoop u allen te zien bij de informatieavond op school om 20:00! Met vriendelijke groet,


Roy del Vecchio
Leerkracht NTC Sri Lanka


Contactgegevens meester Roy:
21, Diyawanna Gardens
Pelawatte, Battaramulla
0779528228 (mobiel, tijdens lessen alleen voor noodgevallen)

Geen opmerkingen: