De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

maandag 6 december 2010

NIEUWSBRIEF DECEMBER

Beste ouders,

“SINT, KERST EN ER TUSSEN IN”
De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar…

SINTERKLAAS
WOW, dat was een Sinterklaasfeest om niet snel te vergeten!
Wat een regen!! Wat een vieze blubber!! Maar wat gezellig was het ook weer en hoe lief Sinterklaas en ondeugend en grappig de Pieten. Al het lekkers, de liedjes, een dansje en dan ook nog een cadeau, het was weer TOP.
Dank aan NVSL en ambassade voor de organisatie.

De SINT weken waren ook dit jaar weer drie erg gezellige weken.
Vorig jaar schreef ik het al en ik herhaal het nu ook graag : het leuke van het Sintfeest in het buitenland, vind ik, is dat je voor een evenwichtige, rustige opbouw in activiteiten kunt zorgen en dat je niet afhankelijk bent van de “gekte” van de Nederlandse televisie en commercie. Een tweede aspect dat ik heel leuk vind, is dat het zo ontzettend leeft onder de kinderen. Het blijft iets magisch houden…zodra de boot in Nederland is aangekomen, begint de voorpret en “is” hij er gewoon!
Ook bij ons op school….

De eerste week deden we nog wat kalmpjes aan. We werkten (met de PO leerlingen) over de boot en kregen na het weekend een brief van Sint met een zak lekkers voor in de klas. De tweede week werd in alle PO groepen geknutseld, wat resulteerde in mooie zwarte Pieten. Nadat ze eerst onze klas opvrolijkten, prijkten ze zaterdag (tot sommigen door de regen helaas het loodje legden..) in de tuin bij het feest op de residentie.
Aan het eind van de tweede week werd de Sinterklaas voorbereidingsdag gehouden bij de juf thuis. Tien kinderen hadden een heel leuke middag met een mooi verhaal over de “heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar” (een echt Annie M.G.Schmidt verhaal), bakten pepernoten, versierden er een mooi zakje voor, namen een duik in het zwembad en snoepten van pepernoten, chips, popcorn en mandarijntjes bij de mooie film “Waar is t paard van Sinterklaas” (het vervolg van de film die we vorig jaar zagen).
De ouders dronken gezellig een glaasje in de tuin. (dank voor uw bijdrage daaraan).


Op dinsdag in de derde week was het de beurt aan de VO leerlingen voor een hele leuke surpriseavond. Met pizza, lekkere hapjes (het zwembad werd alleen even gebruikt door de drie jongens…ook daar speelde de regen al parten), mooie, grappige surprises en gedichten en een variant op het Woordenboekspel, werd het een erg gezellige avond.


Tot slot kwam Piet ook nog in de nacht in onze klas en bracht voor alle kinderen een cadeautje.

Op de werkmomenten in de klas, was er voor de PO kinderen, naast het gewone werk ook nog een werkboekje met allerlei talige Sintwerkjes.
En toen dus dat leuke, natte feest van zaterdag. Een feest om al weer naar uit te kijken voor het volgend jaar.
Dag Sinterklaas, dag zwarte Piet…..

TUSSEN SINT EN KERST
Tussen Sint en de Kerstvakantie resten ons twee weken.
We gaan heel “gewoon” de draad van het “gewone” werk weer oppakken.
De NTC doet (behalve een beetje in de kleutergroep) niet aan Kerst.
Voor het PO staan in ons in de laatste week voor de vakantie nog een paar CITO toetsen te wachten.

KERST EN HET NIEUWE JAAR
En dan is het tijd voor de welverdiende Kerstvakantie.
Bij deze tijd van het jaar afsluiten en straks een nieuw jaar beginnen hoort ook altijd even terugkijken en nieuwe voornemens maken.
Het was een goed, eerste deel van dit schooljaar, waarin door een ieder hard is gewerkt.
Dat belooft weer veel moois voor in ’t nieuwe jaar.
De goede voornemens voor de NTC liggen wat mij betreft voor het PO op het gebied van de woordenschat. De CITO scores vind ik aan de lage kant en ik wil graag proberen daar verbetering in te krijgen. Naast aandacht in de klas wordt dan ook uw hulp gevraagd.
Ik zal u er in de nieuwsbrief van januari meer over vertellen.
Het VO gaat vast (zeker na de surpriseavond) nu elke week op tijd zijn huiswerkmap inleveren…
Verder zal de tweede helft van het schooljaar ook meer duidelijkheid moeten brengen over de toekomst van de NTC in het schooljaar 2011-2012. We houden u op de hoogte.

De school is gesloten van 19 december tot en met 9 januari.
Op maandag 10 januari beginnen de lessen weer.

Ik wens u alvast een heel fijne vakantie, mooie Kerstdagen en een goed Oud en Nieuw !
Kom allemaal gezond weer terug van waar er vakantie wordt gevierd en tot in januari!!


Vriendelijke groet,
Marijke Bregman

Geen opmerkingen: