De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

donderdag 13 november 2008

Extra nieuwsbrief - Sinterklaas komt!

Beste ouders en klinderen,

We hebben goed nieuws ontvangen van Sinterklaas. Sinterklaas komt aanstaande zaterdag al in Nederland aan! In de klas beginnen we daarna ook met het thema sinterklaas. Sinterklaas krijgt het heel druk, toch hoopt hij wel zaterdag 6 december in Colombo te zijn.

Om jullie niets te laten missen, het Sinterklaasjournaal geeft al heel wat antwoorden op de bekende w-en hoe-vragen: wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe, zie het bericht van het sinterklaasjournaal.nl hieronder.

Woensdag 12 november 2008, jaargang 1, nr 1

Door onze weerredactie
Het wordt heel warm. Vooral in de buurt van rokende schoorstenen. Gelukkig zijn er nog geen pieten. Morgennacht een frisse tegenwind, waar vooral de scheepvaart last van kan hebben. Na morgen heel helder weer. Er is op de meeste plaatsen geen wolkje aan de lucht.

Door onze redacteur: PIET
Sint komt eraan! De stoomboot vaart met alle pakjes naar Almere. Daar zijn ze al helemaal klaar voor de Sint. Ramen zijn gelapt, schoor-stenen geveegd en schoenen
gepoetst. Nu het slechte nieuws… Sint komt pas aan op zaterdag! We moeten dus nog héél lang wachten. Nu maar hopen dat die oude stoomboot snel genoeg is.

Door onze mediaredacteur
Je kent Jeroen van TV, als reporter van het Sinterklaasjournaal. Vanaf nu is hij ook te horen op de radio. 'Ik ben nieuwslezer', vertelt hij trots. 'Je hoort me elke dag bij Radio Sinterklaasjournaal! Deze zender vind je op sinterklaasjournaal.nl
Als je op de radio klikt, hoor je liedjes, nog meer liedjes en vertel ik je het laatste Sinterklaasnieuws.' Pssst Jeroen, heb je alvast een nieuwtje voor ons? 'Ja hoor, ik vertel jullie alles... maar dan wel op Radio Sinterklaasjournaal!.'

Spelletje
Sinterklaas wil naar de haven. Wijs jij hem de weg? Trek een lijn van de boot naar de haven. Dit doolhof vind je op sinterklaasjournaal.nl als online-spelletje.

Geen opmerkingen: