De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

vrijdag 21 november 2008

Zevende nieuwsbrief november 2008



Battaramulla, 21 november 2008

Beste ouders,

Hoor de wind waait door de bomen...
In de klas zijn we volop bezig met het sinterklaasfeest. We kijken soms naar het www.sinterklaasjournaal.nl, ook in onze klas waren rode ballonnen! Heel bijzonder, net als in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam. De kinderen van groep 4 hebben geoefend voor hun pietendiploma, de groepen 1 tot en met 7 hebben geoefend voor hun toneelstukje op 6 december en de VO groep heeft een interactief programma voor deze dag bedacht.

Zwarte Piet ging uit fietsen, toen knapte zijn band...
De groepen 5,6,7 en VO hebben dit jaar lootjes getrokken.
Het is de bedoeling dat er een surprise gemaakt wordt, met een gedicht van minimaal twaalf regels en dat er een cadeautje in verstopt wordt van ongeveer 1000 roepies.
De wensen die de kinderen aangegeven hebben op hun lootje zijn wensen, deze zijn niet altijd heel reëel voor 1000 roepies, wel inspirerend voor een surprise. Eigen inbreng en creativiteit worden van harte aangemoedigd!

Aan de jongere kinderen zijn de lootjes verkocht als 'we gaan Sinterklaas helpen', hij heeft het heel druk. Voor de 'gelovigen onder ons': ik zeg niet dat Sinterklaas niet bestaat, maar ik zeg ook niet dat hij wel bestaat.
Met andere woorden; daar gaat het niet om, wat we wel willen is een leuke, lekkere en spannende tijd en vooral een gezellig en geslaagd feest!

Groep 5, 6, 7
We vieren het feest op dinsdag 2 december, tijdens lestijd.

Groep VO
We vieren het feest op woensdag 3 december, tijdens lestijd.

Sinterklaas kapoentje...
In de klas kunnen we helaas geen pepernoten bakken, maar dat kan wel bij juf Henriette thuis op zaterdag 29 november van tien tot een. Neem je zwemkleding mee! Laat je van te voren even weten dat je komt?

Wie komt er alle jaren?
Voor PO en VO hebben we nieuw methodeonafhankelijk toetsmateriaal ontvangen. Vooral voor VO is dit een aanwinst om hun niveau te bepalen. Voor VO I en II maken we de eerste toets voor de kerstvakantie. Er zijn wat wijzigingen in het toetsoverzicht dat is opgenomen in de schoolgids, hierover wordt u later nader geïnformeerd.

Bonne, bonne, bonne...
De tussenstand in week 14 van de behaalde leesminuten:
16 minuten voor groep 4
14 minuten voor groep 5, 6, 7

Zie de maan schijnt door de bomen...

De leerlingen zijn soms verhinderd om de les te kunnen volgen. Indien de leerlingen de les niet kunnen volgen is dat jammer, de weektaak blijft wel staan. De leerling dient dan in zijn eigen tijd de taak af te maken.
De leerlingen melden altijd keurig van te voren wanneer zij verhinderd zijn, toch blijf ik het enorm waarderen als dit ook door de ouders kenbaar gemaakt wordt.
Nieuw is voor de leerlingen van VO de woorden van de week. Elke woensdag een dictee. Oh, kom maar eens kijken...
Bijna alle leerlingen hebben een schoen mee genomen. Wie zijn schoen nog niet gebracht heeft, breng deze zo snel mogelijk, want we weten niet wanneer Piet door onze schoorsteen kruipt...

Zachtjes gaan de paardenvoetjes...
Een bedankje aan de nieuwe bestuursleden; Anneke, Nelly en Herman. Ook een bedankje aan de leesmoeders Margreet en Anneke. Zij besteden heel wat vrije tijd aan de school! Daarnaast een bedankje aan Margriet, zij is er zo nu en dan met een bijzondere activiteit. Zij komt dinsdag 2 en woensdag 3 december weer... met iets verrassends, trek maar niet je nieuwste kleding aan... spannend!

Fijn weekend.

Juf Henriette

Geen opmerkingen: