De Nederlandse Taal en Cultuur School in Sri Lanka.

donderdag 18 december 2008

Negende nieuwsbrief december 2008

Battaramula, 18 december 2008

Beste ouders,

De laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. De vakantie komt er aan en de kinderen hebben tijd voor zichzelf, geen school en lekker genieten!

Hartelijk dank voor de boeken die de school heeft mogen ontvangen van de familie Van Briemen en familie Noordam.

VO
Op verzoek is er voor de VO leerlingen extra huiswerk meegegeven. De leerlingen maken naast het werk uit het boek ook een boekverslag. Dit boekeverslag is er een beetje bij ingeslopen door de drukte in december. Het volgende boekverslag staat alweer gepland voor week 21, dus daar kan ook al aan begonnen worden. De meeste leerlingen bereiden een spreekbeurt voor. VO heeft inmiddels genoten van twee spreekbeurten, deze waren informatief en werden boeiend voorgedragen.

De VO I en II leerlingen hebben de Cito entreetoets voor havo/vwo gemaakt, deze worden opgestuurd en we kijken uit naar de resultaten.
De VO IV en V leerlingen hebben een Cito toets gemaakt voor Nederlandse leesvaardigheid (tekstbegrip), deze hoeft niet opgestuurd te worden, de uitslag is al bekend. Deze leerlingen hebben de Cito samenvattingsopdracht meegekregen om thuis te maken.
VO I en II maken de methodetoets van hoofdstuk 3 ook thuis af (mag met gebruik van het boek).
VO V en VI leerlingen zijn druk bezig met hun programma IB-DP, vier boeken voor VO V en in januari ronden we het examenonderdeel Part 1 af voor VO VI.
Succes allemaal met de opdrachten en graag inleveren na de vakantie.

PO
Ook de leerlingen van PO zijn begonnen met het maken van Cito toetsjes. De resultaten zijn positief, het is fijn voor een leerkracht om te zien dat de leerlingen progressie maken.

In groep 4 hebben we afscheid genomen van Aron, we wensen je veel succes toe op je school in Nederland. Laat je ons weten hoe het met je gaat?

WOORDENBOEK
Nog inspiratie nodig voor een kerstcadeautje? Vraag een woordenboek, en wel Nederlands als Tweede Taal (NT2), van Dale, pocketwoordenboek, ISBN 90-6648-072-6. Te gebruiken door kinderen en volwassenen.

Graag wens ik jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig, vredig en gezond nieuwjaar toe! Tot in 2009 ;)

Met vriendelijke groet,

juf Henriƫtte

1 opmerking:

Ingrid de Bloeme zei

Beste Juf Henriette,
Mijn complimenten voor de uitgebreide blog van NTC Het Fort.
Ik volg hem niet meer zo veel als eerder toen mijn kinderen nog gebruik maakten van Het Fort maar als ik de site weer eens bezoek ben ik verrast over de leuke en informatieve berichten.

Ik hoop dat dit duidt op een plezierig verblijf voor jou en je familie in Sri Lanka.

Groet, Ingrid de Bloeme